Ben je voorbereid? De TOP 7 essentiële babykleding voor pasgeborenen die je NU moet weten!

Ben je voorbereid? De TOP 7 essentiële babykleding voor pasgeborenen die je NU moet weten!

Hallo daar, mede-avonturiers in het ouderschap!

Ik weet nog goed dat mijn partner en ik ons eerste kindje verwachtten. Het voelde alsof we een berg babykleding nodig hadden. Maar wat zijn nou echt de essentiële babykleding voor pasgeborenen? Inmiddels, twee kinderen verder, heb ik een paar inzichten (en een heleboel verloren sokjes) rijker en wil ik graag mijn ervaringen met jullie delen.

1. Rompertjes met enveloppehals
Waarom deze een game-changer zijn
Weet je nog toen ik die enorme pot spaghetti over me heen kreeg tijdens die familiereünie? Het zou geweldig zijn geweest als mijn shirt een enveloppehals had. Rompertjes met zo’n hals zijn ongelooflijk handig voor die onvermijdelijke “oh nee” momenten. In plaats van een vieze romper over het hoofdje te moeten trekken, trek je ‘m gewoon naar beneden. Voila!

2. Zachte, stretchy mutsjes
De warmte-uitdaging
Mijn oma had een gezegde: “Als je hoofd koud is, is alles koud.” Nou, voor baby’s geldt dit zeker. Onze jongste was geboren tijdens een koude wintermaand, en die mutsjes waren onze redding. Vooral toen we beseften dat ons kleine wondertje niet graag een muts droeg en we op zoek moesten naar het perfect zachte mutsje dat ze wel accepteerde.

3. Voetenzak of omslagdoek
Het comfort-level
Ik hou van mijn comfortabele joggingbroek op een luie zondag. En weet je wat? Baby’s waarderen ook hun comfort. Die kleine voetenzakken en omslagdoeken zijn net knuffeldekens. Ideaal voor als je snel even de deur uit moet of je kleintje gewoon wat extra geborgenheid nodig heeft.

4. Zachte pyjama’s met drukknoopjes
Lessen van de nachtwacht
3 uur ‘s nachts. Je bent moe, je baby is wakker en het is tijd voor een verschoning. Niets is dan frustrerender dan worstelen met ingewikkelde kledingstukken. Met die drukknoopjes was het zo gepiept, en konden we allebei snel weer naar dromenland.

5. Eenvoudige katoenen t-shirts
De dagelijkse must-have
Simpel, maar effectief. Een goed katoenen t-shirt is als die perfecte jeans die overal bij past. En voor onze oudste, die een gevoelige huid heeft, was ademend katoen een uitkomst.

6. Stretchy broekjes
De verrassing van de groeispurt
Kinderen groeien. Snel. Net als mijn liefde voor koffie na weer een slapeloze nacht. Die stretchy broekjes zijn geweldig, omdat ze wat langer meegaan en zich aanpassen aan die onverwachte groeispurten.

7. Babysokjes of slofjes
Het mysterie van de verdwenen sok
Waar gaan ze heen? Het zwarte gat van de wasmachine? Sokjes lijken altijd te verdwijnen. Maar man, zijn ze nodig. Koude voetjes zijn ongelukkige voetjes. Dus zorg voor een goede voorraad!

Lieve aanstaande ouders, de reis van het ouderschap is er een van vallen en opstaan, van grote vreugde en af en toe wat frustratie. Maar met deze essentiële kledingstukken in je arsenaal, wordt die reis net ietsje makkelijker. En vergeet niet, je doet het geweldig. Geniet van elk moment!

Tot het volgende avontuur,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *